ظروف لعابی
ظروف لعابی، از آن مدل ظروف هایی است که قرن ها، در آشپزخانه های مختلف مورد استفاده قرار گرفته. اولین استفاده از این ظروف تقریبا مربوط به قرن دوازدهم میلادی است. و به دلیل مزایا فراوانی که داشتند، در طول زمان های مختلف همیشه جزو ظروف کاربردی شناخته می شدند. در واقع از جذابیت گرفته تا عملکرد، ظروف لعابی در هر زمینه ای بهترین بوده اند.
برای آشنایی بیشتر با این ظروف کاربردی، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
لعاب چیست؟
لعاب یا لعاب ویتروس (Vitreous Enamel) از ذوب پودر شیشه روی سطحی مانند فلز، خاک رس یا سنگ و سپس پختن آن در کوره با دمای ۲۰۰۰ درجه فارنهایت (۱۰۹۳ درجه سانتیگراد) ساخته میشود. به این صورت که یا ایجاد گرما، پودر شیشه ذوب به صورت روکش، به سطح فلز میچسبد. سپس سطحی صیقلی، صاف، غیر متخلخل و نچسب ایجاد می شود.
از این روش لعاب انواع قابلمه و دیگر ظروف آشپزخانه و تولید می شود. امروزه استفاده از ظروف لعابی در موارد مختلف و به خصوص در کافه رستوران ها بسیار پرکاربرد می باش. همچنین در هر آشپزخانه حداقل یکدست قابلمه لعابی وجود دارد.
مزایا ظروف لعابی
- لعاب ی ماده قابل بازیافت است. زیرا مواد تشکیل دهنده آن کاملا طبیعی است. از این رو مانع بازیافت مواد تحت پوشش خود نمی شود. پس استفاده از ظروف لعابی به عنوان ظروف بازیافت پذیر یک ویژگی بسیار خوب می باشد.
- لعاب مانند یک پوشش روی فلزات عمل می نماید. از این رو اجازه نمی دهد تا لایه ی زیری تاثسر خاصی بر روی طعم غذا و خوراکی های مختلف بگذارد.
- ظروف لعابی به عنوان محصولات نچسب شناخته می شوند. سطح آن ها بسیار صاف و صیغلی است. از این رو به راحتی تمیز می شوند.
- این ظروف به صورت طبیعی جزو ظروف ضد باکتری شناخته می شوند.
- با اینکه سطح این ظروف شیشه ای می باشد، اما در برابر خراش مقاوم می باشند. پس با خیال راحت غذایتان را برش دهید.
- ظروفی که دارای لعاب هستند به صورت ذاتی دارای اسحکام می باشند. و از لحاظ کیفیت نیز ماندگاری بالایی دارند. از این رو سال های بسیاری می توانید از آن ها استفاده نمایید.
- از آنجایی که قابلمه های لعابی دارای یک هسته فلزی قوی هستند، پس گرما را به سرعت منتقل می کنند. پس زمان پخت کم و باعث از بین نرفتن طعم اصلی غذا می شود. از طرفی استفاده از این ظروف موجب صرفه جویی در انرژی نیز می شود.
نحوه نگهداری از قابلمه لعابی
برای نگهداری از این ظروف، لازم است تا یکسری اصول را رعایت نمایید. در این صورت میزان آسیب ظروف به کمترین حد می رسد.
- در زمان شست و شو از سیم ظرفشویی استفاده نکنید تا لعاب آن آسیب نبیند.
- در صورتی که لعاب سطح آن دچار آسیب و ترک خوردگی شده باشد بهتر است حتی برای نگهداری غذا هم از آن استفاده نشود. زیرا معمولاً لعاب این ظروف از فلزات سمی تشکیل شده و روی غذا تاثیر گذار خواهد بود.
- از دیگر عواملی که باعث آسیب رسیدن به لعاب خواهد شد ضربه زدن و یا پرتاب کردن آن است. این عمل ممکن است باعث ترک خوردن لعاب گردد.
- همچنین این نوع ظروف را نباید زیاد گرم و یا سرد کرد چرا که این عمل نیز در سلامت لعاب تاثیر گذار خواهد بود.
کلام آخر
بسیاری از شما به دنبال خرید ظروف لعابی هستید، اما وقت کافی برای گشتن در بازار را ندارید. از این رو فروشگاه تهران که دارای نماد اطمینان الکترونیک می باشد، برای راحتی مشتریان خود فضایی امن را به وجود آورده تا شما بدون اتلاف وقت بهترین محصولات را در این زمینه خریداری نمایید.
برای خرید لوازم آشپزخانه و محصولات دکوری خانه کافی است به صفحه اصلی این وب سایت مراجعه نمایید تا لذت یک خرید با کیفیت و مقرون به صرفه را تجربه نمایید.